» Alkuun » Kuvahaku » Info&Ohje » Puskarata » Tapahtumakalenteri » Linkit » Foorumi » Palaute »
Tornionjoen rautatiesilta 21.06.2018

"Tornion Pallo -47:n juuret sijoittuvat maamme sodanjälkeiseen nousukauteen, jolloin Tornion VR-Urheilun piirissä toimineet miehet haaveilivat omasta seurasta vuoden 1947 loppupuolella. Syitä ja vaikuttimia oman seuran perustamiseen oli useita: jalkapallojen ostoon annettiin lupa vain virallisille seuroille Palloliitosta, organisoituun sarjapelaamiseen hyväksyttiin ainoastaan rekisteröidyt seurat sekä hienoinen henkinen kilpailuasema Tornion keskustan ja maan puolen välillä loivat suotuisan maaperän uuden palloiluseuran perustamiselle.

VR:n olemassaololla oli merkittävä vaikutin TP-47:n alkutaipaleella. Lahjoitetut pelitarvikkeet, oikea jalkapallo siinä mukana, sekä pieni rahallinen pesämuna antoivat uudelle seuralle hyvän alkupotkun.

VR ja Tornion rautatieasema kuuluivatkin TP-47:n alkuvuosien elämään kuin juusto hiiren päiväuneen, sillä suuri osa Pallon väestä oli, tai tuli pallolaisen taustansa vuoksi olemaan, työsuhteessa VR:n kanssa. Aseman kahvila toimi pallolaisten kokoontumispaikkana, siellä kerättiin palkkapäivänä tukimarkkoja seuran toimintaan ja aseman viereen talkoiltiin oikea jalkapallokenttä."


http://www.tp47.com/fi/?page_id=63

TP-47:llä ei liene tänä päivänä enää mitään tekemistä VR:n kanssa. Tukimarkkojen kerääminenkin on osin siirtynyt tänne Tornion toiseen, Suensaaren vesitorniin ja sen TP-Klubin pyörittämään kesänäköalakahvilaan, minkä terassilta avautuvat mukavat kaupunkimaisemat lähiympäristöön. Teletötteröllä saa uuden kuvakulman niin Tornion em. asemarakennukseen kuin myös tähän Tornion ja Haaparannan väliseen rautatiesiltaan! :)

Äänestä tätä kuvaa (äänet: 4/5 2 äänellä)
Tiedoston tiedot
Tiedostonimi:20180621_1085_Tornio.jpg
Albumin nimi:6nen / Tornio
Arvo (2 ääntä):44444
Avainsanat:siltakuva / 1435mm / bigma@500mm
Kuvauspvm:21.06.2018 torstai
Tiedostokoko:302 kt
Lisätty galleriaan:12.10.2018
Tarkkuus:1200 x 830 pikseliä
Katseltu:83 kertaa
kuvan LINKITYSOSOITE:http://junalauta.net/ratapiha/displayimage.php?pid=2305
Suosikit:Lisää suosikkeihin
Lisää kommenttisi anonyymisti tai KIRJAUDU nimimerkilläsi (anonyymit kommentit edellyttävät ylläpidon hyväksynnän ennen julkistamista) 
Nimi Kommentti
Vahvistus  mikä tuuhea jouluinen havupuu? :)
Nauru :lol: Häiritsevä :-P Erittäin iloinen :-D Hymy :-) Neutraali :-| Suru :-( Itku :cry: Cool 8-) Yllättynyt :-o Häkeltynyt :-? Nolo :oops: Järkyttynyt :shock: Hullu :-x Pyörivät silmät :roll: Vink ;-) Idea :idea: Huuto :!: Kysymys :?:
» Alkuun » Kuvahaku » Info&Ohje » Puskarata » Tapahtumakalenteri » Linkit » Foorumi » Palaute »