Vartiuksen kautta kulki joskus näemmä venäläistä puutakin, vai olisiko Pieksämäellä valmistettuja tai kunnostettuja vaunuja matkalla rajan taakse... Ja mikä mahtoikaan olla junanumero...
Vakkareissa olisi ollut tarjolla T5348 (ma,ti,ke,to) 3 Dv12 Kon-Vus 15:00-16:42 mikä sopisi niin vetovoiman kuin kellonajankin puolesta, mutta graafisissa olisi samalla viivalla ei-säännöllinen kulkija T5344... Olkoon sitten se :) Vakituinen paluujuna olisi puolestaan ollut T5353 Vus-Kon, mutta koska junassa oli 30 Vok, sille olisi sopinut puolestaan samalla viivalla Nokelaan saakka kulkenut ei-säännöllinen T5351... :)
Joka tapauksessa Arola ja Arolan itäinen ylikulkusilta on hetki sitten ohitettu, 100 senttimetriä polttoväliä kutistaa mukavasti niin junaa kuin etäisyyksiäkin!
Rate this file (Current rating : 3.5 / 5 with 2 votes)
Paha mennä sanomaan mistä on ollut kyse. Kivijärveltä toki haettiin raakapuuta suomalaisilla junilla (veturi+vaunut), Vartiuksessakin kuormattiin ja jopa Ypykkävaarassa (tullivarastopuuta, osalla määräasema Haparanda). Mutta omien havaintojeni mukaan aina suomalaisella kalustolla. Kovin uudenoloisilta nuo vaunut vaikuttavat ja yhtäkaikki poikkeuksellista kalustoa. Joskus joitakin lyhyitä venäläisiä sekuleita tuolla tuli nähtyä, mutta en muista nähneeni naapurin rapu -vaunuja.